Residentie masterclass Keep an Eye Spacemakers #4 gaat van start

20-08-2021
Van 31 augustus tot en met 24 september gebruiken 3 jonge kunstenaars de galerie als werkruimte tijdens de vierde editie van de Masterclass Keep an Eye Spacemakers. In deze periode biedt de galerie hun de ruimte om te experimenteren, samen te werken en elkaar te inspireren tot nieuw werk. Dit alles gebeurt onder begeleiding van beeldend kunstenaar Rob Voerman.

Volg eerdere Spacemakers > 
NAAR ALLE BERICHTEN >


Residentie masterclass

De kunstenaars werken dagelijks intensief in de galerie en kunnen zich ruim 3 weken lang volledig op hun beeldend werk focussen. Aan het eind van deze masterclass richten de deelnemende kunstenaars gezamenlijk de aansluitende expositie in met het gemaakte werk. 

Tijdens deze Keep an Eye residentie masterclass focussen de deelnemende kunstenaars - Samantha Vlaming, Erik Aardema en Karina Puuffin - zich volledig op hun eigen beeldend werk. Hierbij kunnen zij door zelfonderzoek meer verdieping en verbreding brengen in hun creatieve proces. Dit is ook het doel van de masterclass.

Rob Voerman begeleidt de kunstenaars in dit proces. Hij richt zich, naast de ontwikkeling in het werk, ook op de persoonlijke ontwikkeling en alle aspecten waarmee de kunstenaars in hun kunstenaarschap te maken krijgen.

Wie is Rob Voerman?

Rob Voerman (1966) werkt als kunstenaar met verschillende media: sculptuur, fotografie, tekenen/schilderen, grafische technieken en installatiekunst. Zijn sculpturen en installaties zijn wonderlijk architecturaal en tastbaar. Ze zijn gemaakt van allerlei materialen, zoals hout, textiel, papier en nog veel meer. In zijn monumentale werken worden soms fotodia's en films getoond, soms zijn het plekken voor discussie of retraite.
Altijd zit er een maatschappijkritisch aspect in verwerkt. Zijn werk staat midden in de samenleving, het verbeeldt en reflecteert erop, en kan hopelijk dienen als bron van verandering – hoe klein ook. Voermans werk wordt wereldwijd tentoongesteld en zijn werk is opgenomen in onder andere de collecties van het MoMA (New York), het UCLA Hammer Museum (LA), Stedelijk Museum (Amsterdam) en tal van andere museale en particuliere collecties.

En de deelnemende kunstenaars zijn:

De deelnemende kunstenaar voor deze editie zijn Samantha Vlaming, Erik Aardema en Karina Puuffin. Hieronder een impressie van werk dat zij onlangs maakten.

Werk van resp. Karina Puuffin, Samantha Vlaming en Erik Aardema
Werk van resp. Karina Puuffin, Samantha Vlaming en Erik Aardema