Winnaars ronde 7 'Maker zoekt Maker' voegen de draad bij het woord

25-05-2022
Maker zoekt Maker, hét platform waarop Keep an Eye matchmaker wordt. Waardoor een componist de perfecte tekstschrijver vindt. Of een circusclown zijn/haar kleding-designer, enzovoort, enzovoort. Hebben twee partijen elkaar via ons gevonden? Dan kunnen ze samen aan de slag gaan met het projectplan/begroting en deze indienen om zo aanspraak te maken op maximaal € 2500,-.

Volg Maker zoekt Maker: 
< TERUG  VERDER>
Naar alle berichten >


Ga naar Maker zoekt Maker >

Dit kwartaal feliciteren wij: Zoë Mesman en Flip Kwakkel!

Voor dit bijzondere project gaat Fashion Designer Zoë Mesman (Artez Arnhem) aan de slag met filmmaker Flip Kwakkel (Audiovisuele Media HKU, Utrecht). De film die zij gaan maken is een viering van deze nieuwe tijd en een ode aan connectie.

Falling into Place is een narratieve fashion film over connectie; connectie met je omgeving, jezelf, de mensen om je heen en de kleding die je draagt. Het gaat over het moment waarop dit alles samenkomt en je op je plek valt. Dit specifieke gevoel is de leidraad van de film en wordt verbeeld in een fysieke omgeving. In de film volgen ze drie personages met alle drie hun eigen verhaallijn. Alle drie vallen ze in een andere omgeving, op een ander moment op hun plek. De een vindt het omringd door mensen, de ander wanneer die zichzelf in de spiegel aankijkt. De een vindt het liggend in het gras, de ander in de stroboscopische lichten van de club.

Gedeelde fascinaties

"Zo’n 10 jaar geleden leerden wij elkaar kennen in de eerste klas van het Arentheem College in Arnhem en raakten al snel bevriend. Daarna gingen wij ieder onze eigen weg op verschillende kunstacademies. Tussendoor hielden we elkaars werk in de gaten en ontstond het idee om in de toekomst samen een fashion film te maken. Nu we beiden zijn afgestudeerd, Zoë met haar stagewear collectie en Flip met zijn afstudeerfilm “The Art of Giving Up”, leek dit ons het ideale moment om hieraan te beginnen. Hoewel ons werk op het eerste oog misschien ver uit elkaar lijkt te liggen, kwamen we tijdens een aantal brainstorms al snel tot een gedeelde fascinatie."

Fashion en Film zijn twee kunstvormen die vaker samenkomen. Toch hebben ze het idee dat dit ook op andere manieren kan. Nu zie je vaak dat film wordt ingezet om een collectie of merk te verbeelden. Of dat er kledingstukken worden ontworpen en gemaakt om in een film gedragen te worden. Hierdoor is de ene kunstvorm altijd dienend aan de andere. Wat hen betreft zorgt dit niet altijd voor de beste en interessantste resultaten. Je ziet bijvoorbeeld dat de modellen in fashion films eigenlijk altijd platte personages zijn, zonder diepgang en verhaallijn. Hierdoor kan je je niet identificeren met de personages en blijft hun ervaring op afstand. Zij willen een project maken waarin deze twee kunstvormen écht hand in hand gaan.

De draad bij het woord voegen

Het beginpunt is het verhaal, zowel de collectie als de film zullen ontworpen worden om dit verhaal te dienen. Vandaar dat ze ook hebben besloten om de collectie en de film gelijktijdig te gaan ontwikkelen. Zij denken daarmee echt een nieuw soort fashion film te kunnen maken waarmee ze de internationale fashion filmfestivals kunnen bestormen.

“Met deze samenwerking dagen wij onszelf niet alleen uit binnen onze eigen disciplines, maar bevinden we ons ook op nieuwe paden tussen en in elkaars disciplines!”

Wij wensen Zoë en Flip heel veel succes en houden jullie op de hoogte van hun vorderingen!


Let op:

Vanaf oktober zijn de financieringen niet meer elk kwartaal maar worden ze elk half jaar uitgereikt. We geven dan niet éen, niet twee, maar maarliefst VIER financieringen weg! Meld je snel aan met je project en zorg dat je voor 1 oktober 2022 een match hebt gevonden om aanspraak te maken op deze mooie booster!