Tweede editie 'This is not a Circus' een groot succes!

24-01-2023
Keep an Eye leverde dit jaar voor het eerst een bijdrage aan Festival This is not a Circus, een bijzonder festival voor hedendaags circus! Deze editie van het uitverkochte festival vormt het begin van een mooie samenwerking waarin jong talent in dit bijzondere genre wordt ondersteund.

Volg (de) TENT: 
< TERUG   VERDER >
NAAR ALLE BERICHTEN >


Circus is zoveel meer dan trucjes, grapjes en spektakel

TENT (huis voor hedendaags circus) presenteerde afgelopen weekend een nationaal festival voor hedendaags circus in Amsterdam: This is not a circus. Dit vierdaagse festival was dé plek waar landelijk hedendaags circustalent gepresenteerd werd aan een breed publiek en het professionele veld.
Het festival presenteert werk van jonge circusmakers, geeft opdrachten en zorgt voor de verbinding tussen hedendaags circus en andere kunstvormen. Daarmee verindt het zich aan een breed (jong)volwassen publiek. Het festival werd geopend met A day at the circus, een dag voor professionals uit het circusveld.

  • 'Festival 'This Is Not a Circus' hield een blijmakende tweede editie, met artiesten die voorbij het klassieke circus denken.' ★★★★ - de Volkskrant
    Lees hier de hele recensie >

Sawdust Symphony

Het festival werd afgesloten met Sawdust Symphony: een voorstelling vol magische illusies, die niet aan het festival kon ontbreken. In een maatschappij waar ouderwets vakmanschap lijkt te verdwijnen, speelde deze circusvoorstelling in op het menselijk verlangen om alsmaar te blijven creëren. Drie geobsedeerde personages namen het publiek mee in een unieke ‘do it yourself’ ervaring waarin zij de eigen werkruimte én zichzelf ontdekten en transformeerden.
Sawdust Symphony van Michael Zandl, David Eisele, Kolja Huneck in samenwerking met Korzo, was een intense dialoog tussen frustratie, euforie en de geur van benzine.

  • 'Het circusfestival ‘This is not a circus’ biedt een interessante inkijk in de stand van zaken in het moderne circus. Nieuwe makers verkennen de grenzen van het genre, en dat maakte deze editie van ‘This is not a circus’ tot een festival vol beloftes!"
    – NRC  Lees hier de hele recensie >

Over TENT

TENT is het huis voor hedendaags circus van Nederlandse bodem met grenzeloze ambities, vóór en dóór circusmakers met hart voor het vak. Sinds de oprichting in 2010 ondersteunt TENT makers in verschillende stadia van hun artistieke ontwikkeling en maakproces door verschillende trajecten aan te bieden. Variërend van een act op een open podium tot een vierjarig traject als huismaker. Hiermee investeert TENT in een kwalitatief hoogwaardig en divers circusaanbod in Nederland. In dit huis beantwoordt TENT vragen en bevragen ze antwoorden.

  • 'Circus is zoveel meer dan trucjes, grapjes en spektakel. Het is ook muziek, magie, theater en invoelend spel. Vier dagen lang was dat te zien in This is not a circus, het hedendaags circusfestival van Amsterdam.' – het Parool
    Lees hier de hele recensie >