Kom naar 'het' circus, waar Chinese palen, diabolo's en Latijns-Amerikaanse muziek samenkomen

31-08-2023
Keep an Eye werkt sinds 2019 zeer succesvol samen met de Fontys School of Fine and Performing Arts. Drie gelukkige afstudeerders krijgen de kans om hun eindexamenproject met behulp van experts te ontwikkelen tot een professionele productie, met als kers op de taart; een plekje op Festvial Circolo!

Volg The Circus and Performance Arts:
< TERUG   VERDER >   
Naar alle berichten >


Alles over Festival Circolo >

Circus, maar dan nét even anders

Een vakkundige jury selecteerde drie (groepen van) studenten van de Academy for Circus and Performance Art (onderdeel van Fontys School of Fine and Performing Arts) voor een heel bijzonder begeleidingstraject naar aanloop van hun eindexamenvoorstelling. De studenten gingen in augustus en september in residentie in Cultuurhuis de Warande in Turnhout, waar zij ook hun try-outs hebben op donderdag 14 september.

And the winners are....

Project JJ - Too Far Out

Jannis Kaske & Justin Müller
Twee performers bouwen met een reeks draaiende apparaten aan een surrealistische vertoning. De twee metgezellen vinden zich op een complex kruispunt in hun levens en gaan op een speelse verkenning om de balans te behouden in hun vriendschap. Ze draaien om elkaar heen, anticiperen op elkaars handelingen, uiten emoties en ontdekken de kleinste openingen in elkaars ruimte. Allemaal geuit via een andere dierbare levenscompagnon: de diabolo.

  • De jury ziet in Jannis en Justin twee getalenteerde artiesten die een grote liefde hebben voor de diabolo, die ze technisch zeer goed beheersen. Met aandacht voor detail en vol overgave hebben ze de jury overtuigd van hun project.

The Berkey - Structure #1

Erik Berkey
In een zoektocht naar onafhankelijkheid in bevestiging, heeft Chinese Paal artiest Erik Berkey een constructie van 6 meter hoog gebouwd die zichzelf omhoog kan houden. Met dit wonderlijke bouwwerk als metgezel verkent hij de ontmoeting tussen het zachte menselijk lichaam en het harde staal.

  • Jury: Berkey heeft een imposant bouwwerk van chinese palen ontwikkeld waarmee naar vrijheid word gezocht om zonder rigging te werken. De jury vind Berkey een interessante maker, die de grenzen opzoekt van wat het betekent om een circus artiest te zijn.

Insurgentes - La Cosecha

Micaela Castrillo Vargas & Itzel Sandoval Valladares
La Cosecha is een hartverwarmende en grappige voorstelling van twee Latijns-Amerikaanse vrouwen die na hun emigratie uit hun thuislanden een stukje van hun wortels in elkaar vinden. Via circus en fysiek theater transformeren ze van individuen tot een collectief lichaam en ontdekken zo elkaars ware identiteit en een gevoel van verbondenheid. Met Latijns-Amerikaanse muziek en betoverende visuele elementen viert deze inspirerende show cultuur en vriendschaprikaanse muziek, boeiende beelden en het kunstenaarschap van circustheater.

  • Jury: Itzel en Mica namen de jury volledig mee met hun charmante persoonlijkheden en vertellen hun eigen verhaal: Hoe gaan ze als twee latino vrouwen om met hun emigratie naar Europa? Door middel van vernieuwend gebruik van de aerial en een fijne theatraliteit ziet de jury veel potentie in deze artiesten.

Ook zo nieuwsgierig naar deze jonge makers? 

Met een Keep an Eye – combi vrijdagpas of Keep an Eye – combi zaterdagpas bezoek je deze drie korte voorstellingen van bekroond jong circustalent op één dag voor maar € 21,00,- tijdens het grootste Circusfestival van Nederland!