Dit zijn de vijf talenten van de BLIND WALLS TALENT CALL

05-07-2024
Voor het vierde jaar deelden creatieven uit Nederland en Belgiƫ hun portfolio met Blind Walls Gallery in Breda. Uit maar liefst 170 inzendingen kwam de jury tot vijf talenten, die de afgelopen maanden aan de slag gingen met dit talententraject.
Foto's: Rob Lipsius Foto's: Rob Lipsius

Volg de Blind Walls Talenten: 
< TERUG   VERDER >
NAAR ALLE BERICHTEN >


Dit is de start van de samenwerking tussen Keep an Eye en de Blind Walls Gallery in Breda. Dus vanaf nu kun je hier alle ontwikkelingen volgen!

Dit zijn ze!

Mans Weghost, Iris van den Bersselaar, Ivo Jans, Leyli Rashidirauf en Jori van Boxtel waren de vijf geselecteerde talenten. De jury, bestaande uit Robert Jan Lechner (Open Call 2023), Linda van der Vleuten (mede-oprichter Opperclaes) en Dennis Elbers (oprichter Blind Walls Gallery), keek naar originaliteit, ervaring, diversiteit in stijl en motivatie. De talenten begonnen het traject met het maken van een muurschildering op Ploegendienst Festival, geïnspireerd door de synergie tussen muziek en natuur. Later in het jaar organiseren ze een solo-expositie in de Gallery en brengen ze een print uit. Bij ieder onderdeel worden ze gecoacht door kunstenaars en ontwerpers Ilse Weisfelt, Joren Joshua, Zenk One, Bruce TMC en Marloes de Kiewit.

En de winnaar werd

De vijf talenten werkten een week lang in de brandende zon aan hun mural bij Ploegendienst. Zij zetten hun ontwerpen om naar grote muurschilderingen.
De jury was het er unaniem over eens dat Mans Weghorst de beste kandidaat was voor de prijs: een schildering bij MEZZ! Verder konden alle festivalbezoekers van Ploegendienst stemmen op hun favoriete schildering. Deze publiekswinnaar gaat het Ploegendienst T-shirt van 2025 ontwerpen.

 Over Blind Walls Gallery

De jury in beraad ...
De jury in beraad ...

Blind Walls Gallery is hét museum op straat. Internationale kunstenaars werken aan een groeiende collectie muurschilderingen geïnspireerd op het verleden, heden en de toekomst van Breda. Je kunt de muurschilderingen ontdekken tijdens een rondleiding met een ervaren gids!

Blind Walls Gallery is geïnspireerd op het oudst bekende stadsgezicht uit de Nederlandse kunst. Op dit 16e eeuwse drieluik staat de stadsmuur rondom middeleeuws Breda prominent afgebeeld. De stadsmuur bood bescherming en gaf de stad aanzien. Vandaag de dag is de oude muur grotendeels verdwenen en geven blinde muren de stad een grauw en grijs aanzien. Het zorgt er voor dat mensen respectloos met deze plekken omgaan door roekeloos fietsen te parkeren en na het uitgaan dienen de steegjes vaak als openbaar toilet. Blind Walls Gallery wil dit veranderen door te werken aan een nieuw stadsgezicht.

Volg de Blind Walls Gallery hier >