Home » Projecten » De Summer Jazz Workshops Muziek: jazz

De Summer Jazz Workshops Muziek: jazz

Vanaf 2009

De Summer Jazz Workshops waren al enkele jaren een begrip in Amsterdam, maar vanaf 2009 heeft Keep an Eye haar naam er eveneens aan verbonden. Dit om deelname aan de workshops voor een aantal alumni toegankelijker te maken door het verstrekken van beurzen.

'...it bugs me when people try to analyze jazz as an intellectual theorem. It's not. It's feeling' - Bill Evans


Volg de Summer Jazz Workshops: 
2023 >   2022 >   2021*     2020*    
2019 >
   2018 >   2017 >   2016 >   
2015 >   2014 >   2013 >  

(* Wegens de Corona-uitbraak werden de workshops 2020 online gegeven)


Georganiseerd door het Conservatorium van Amsterdam en de Manhatten School of Music. Voor de workshops geldt een internationale open inschrijving; dus de wereld rond. Vraag naar de selectie-criteria bij het Conservatorium van Amsterdam.

Het evenement was (en is) bedoeld voor jonge en talentvolle musici vanover de hele wereld. Maar doordat men door de hoge organisatiekosten gedwongen was een eigen bijdrage te vragen, werd maar een klein deel van het jonge talent bereikt. Deelname aan de workshops en masterclasses moest door de studenten/alumni zelf opgebracht worden, wat voor een aantal van hen niet voor zichzelf sprak. Daarom kunnen studenten nu via het Conservatorium van Amsterdam een Keep an Eye beurs voor gratis deelname aanvragen.
De workshops-week wordt traditioneel afgesloten door het optreden van de Keep an Eye Concert Jazz Band. Een avond vol Big Band muziek. In voorgaande jaren namen zeker 30 nationaliteiten per keer deel.

INTERVIEWS

• ALLE INTERVIEWS >

Interview Justin DiCioccio • Hoofd jazz department van de Manhattan School of Music • 
If anyone likes to dance… we have a dance floor.