Keep an Eye Circus Awards met een explosieve reactie ...

22-11-2022
De winnaars van de Keep an Eye Circus and Performance Awards 2022 gingen aan de slag met hun gloednieuwe act tijdens Festival Circolo in Tilburg. Slingeren, salto’s, slapstick en jongleren…, inclusief de explosieve reactie op circus?
Foto's hierboven: Jona Harnischmacher Foto's hierboven: Jona Harnischmacher

Volg The Circus and Performance Acts:
< TERUG   VERDER >   
Naar alle berichten >


Gekneed en gekleed in de touwen 

De drie (groepen) studenten die dit jaar hun eindexamenvoorstelling mochten produceren met hulp van Keep an Eye en het fantastische team van Buro Piket, zijn afgelopen zomer gecoacht, gekneed en gekleed en waren er helemaal klaar voor om hun professionele carriere te starten met hun eerste echte voorstelling!

Arriveren op wat alweer de vierde editie is van Festvial Circolo waarop Keep an Eye talenten mogen stralen, is een waar feest! De nieuwe locatie in Spoorpark Tilburg leent zich perfect voor een warm en open festival waar jong en oud welkom is. Het grote plein waaraan de hoofdtent grenst heeft als middenpunt een acrobatiek-stellage waar de hele dag korte openbare voorstellingen gegeven worden, een draaiende bar, speeltoestellen, verschillende eettentjes en in de avond een knus vreugdevuur.

Unnecessary Violence - Cie Hëin?

In de eerste voorstelling ooit van Compagnie Hëin? laten twee jongleurs zich inspireren door het gedrag van kinderen die voortdurend de grenzen aftasten. De twee Franse acrobaten geloven dat volwassenen deze neiging niet verliezen, maar eerder bedekken met een laagje zakelijkheid. Met hun vriendschap als basis verkennen Elise en Nils samenwerking en conflict door middel van humor, speelsheid en indrukwekkende jongleerkunsten.

Systema - Framing Effekt

Vier jonge performers starten een kettingreactie met circus en dans. De ene lichaamsbeweging zet de volgende in gang, brengt de ander uit balans of geeft precies dat duwtje om rechtop te blijven. Ze zijn elkaars contragewicht, steunen en stoorzenders. Met een minimale opstelling, een touw dat aan het plafond bungelt, raken ze aan grote thema’s als emotionele verbondenheid en de behoefte aan intimiteit.

We don’t smoke Little Boy - Tom Begeault

Het uitgangspunt van deze voorstelling is de atoombom die op Hiroshima viel. Creatief storyteller Tom Begeault laat de tragedie links liggen en focust op het ontstaansverhaal van de bom, Little Boy. Hij kruipt in de huid van een gekke wetenschapper die telkens weer nieuwe grenzen opzoekt. Hij hijst zichzelf in de touwen en laat vanuit daar de voorstelling steeds verder ontsporen. Met een eenvoudige opzet weet de jonge maker een hele nieuwe wereld te creëeren die niet alleen absurd is, maar ook absurd grappig.

  • Wij wensen Cie Hëin?, Framing Effekt en Tom Begeault heel veel succes in hun professionele carriere!

Bekijk hier meer foto's

Foto's: Pieter Kunnen
Foto's: Pieter Kunnen